HBS

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 311

Olimpija osvojila Prvenstvo Hrvatske

Jučer se u Karlovcu odigrala odlučujuća utakmica Finalne serije u kojoj je Olimpija bila bolja od Nade 7:3 i time osvojila naslov prvaka Hrvatske.

Karlovčani su poveli već u prvom  napadu, kada je leadoff, Nikola Sertić, udario triple na Wayne Ougha, a Kruno Gojković ga je buntom "pogurao" na kućnu bazu. Nakon toga, sve do pete izmjene, bacači obje momčadi odrađivali su izuzetan posao (za Olimpiju je startao Antonio Horvatić). Karlovački napad ponovo se budi u petoj izmjeni. Horvatić udara single, Ough pogađa Nikolu Sertića, a šeće Krunu Gojkovića. Na udaranje na pune baze dolazi Phil Smith, čiji je AVG u Finalnoj seriji .500, te udara Grand Slam za vodstvo Olimpije 5:0.
U šestoj izmjeni, Nada uspjeva osvojiti bod, i to je jedini zasluženi bod kojeg je dozvolio mladi bacač Olimpije Antonio Horvatić u cjelokupnoj Finalnoj seriji. U osmoj izmjeni, na nesigurnost karlovačke obrane, Andrija Tomić i Josip Pribilović osvajaju po bod za Splićane, no već u sljedećem napadu Olimpija osvaja dva boda za konačan rezultat  susreta.

Phil Smith proglašen je najboljim udaračem, dok je Antonio Horvatić uzeo nagrade za najboljeg bacača, te MVP-a Finalne serije.

 

Photo by Oliver Švob

back to top

Register

User Registration
or Cancel